Uncategorized

Templateplazza.com; hoe te gebruiken

Prachtige designs en tegelijkertijd grote functionaliteit. Als webdesigner heb je mogelijk maanden nodig om dit voor elkaar te krijgen. Dit blog is voor klanten van www.dewebmeester.nl die gebruik maken van een design van www.templateplazza.com .

Installatie

Laten we aan onszelf over. Belangrijk: neem hosting via www.dewebmeester.nl dan weet je zeker dat alles werkt en dat je niet teveel betaalt. Aandachtspunt: bij installatie via ‘quickstart’ niet de voorbeelddata installeren. Die zijn al verwerkt in de quickstart.

Opmaak

De header

De header is in dit geval een ‘banner’; Of eigenlijk: een serie banners die achter elkaar via ‘slideshow’ getoond worden. Je vindt ze dan ook via ‘componenten’-à ‘banners’ (‘advertenties’) binnen de categorie ‘TPFade’. Oftewel: alles wat binnen deze categorie banners (advertenties) geplaatst wordt, is zichtbaar binnen de header. Klik maar eens op ‘banners’ (‘advertenties’)en kies vervolgens één van de banners binnen de categorie ‘TPFade’ en je ziet de betreffende banner verschijnen. Helaas kun je de banner zelf hier niet aanpassen, dat moet je in een extern fotobewerkingsprogramma doen (adobe elements of ’the gimp’). Ook kun je een nieuwe banner plaatsen door binnen ‘banners’ rechtsboven te klikken op ‘nieuwe’ en zelf illustraties e.d. toe te voegen. Verwijderen van een banner kan éénvoudigweg door te klikken op het groene vinkje onder de kolom ‘published’.

Het systeem waarbij bepaalde artikelen binnen een bepaalde catagerie op een bepaalde plaats binnen de website verschijnen, lijkt bijna 100% op het systeem van www.icetheme.com waarover ik een apart hoofdstuk heb geschreven binnen dit blog (kijk even rechts in overzicht artikelen)

De header 2

Noodzakelijke aanvulling: Binnen ‘banners’ is niet alleen de categorie van belang maar ook de klanten. Binnen header draaien banners uit catagorie ‘TPFade’ en van klanten ‘Open source matters’ ; Natuurlijk is dat aan te passen maar dit is het uitgangspunt. Verder is het niet altijd makkelijk om een foto van het juiste formaat te plaatsen. Je kunt wat aanprutsen in ‘paint’ of zo maar je kunt ook gewoon de afmetingen instellen na het klikken op de gewenste ‘banner’. Maar ook dit geeft bijna nooit het gewenste resultaat. Verder van belang: illustraties (banners) moeten worden geupload naar de folder ‘images/banners/’ en vervolgens verschijnen ze binnen een uitklapmenu binnen de banner module.

Hoofdmenu

Gewoon Joomla werk: Ga naar ‘mainmenu’; klik op menu-item dat je wilt aanpassen en verander al dan niet:

1) – waar menu-item heen moet wijzen (‘wijzig type’)

-2) – titel van menu-item

3) – illustratie die links van menu-item getoond wordt; Dit is wel extra in relatie tot de gewonen Joomla installatie.Binnen menu-item klik binnen rechterkolom op ‘parameters systeem’ en dan zie je een klein uitklapmenu met mogelijkheid een illustratie te kiezen. Deze illustraties bevinden zich in map ‘images/stories’ en als je aan andere illustratie wilt dan degene die geboden worden, dan moet je dus eerst een passende illustratie oploaden naar deze map. Wil je weten welke illustraties er al in de map zitten, dan ga je naar ‘mediabeheer’ en blader je daar doorheen.

Achtergrond

De achtergrond bij ‘resto-plazza’ is een illustratie. Een .jpg file met blokjes. Deze kun je vervangen of verwijderen. Aanpassen van de achtergrond doe je door via administrator panel naar ’template beheer’ te gaan (onder ‘extensies’) en vervolgens te klikken op de template ‘resto plazza’; In de rechterkolom zie je de achtergond illustratie die daar gebruikt wordt. Die kun je daar weghalen of aanpassen. Hieronder zie de gebruikte achtergrondkleur (#ccc als standaard) en die kleur kun je daar dus eventueel aanpassen.

Wordt vervolgd