Invoegtoepassingen

Test 2: Invoegen (embed) flash (.swf) in je website

Vandaag weer wat succes gehad wat betreft het invoegen van flash. Hierbij wat tips en advies:

– Er bestaan op internet veel gratis, online diensten waarmee je informatie gratis kunt publiceren.

– Vaak zijn die diensten goed vindbaar op internet omdat velen houden van ‘gratis’.

– Door gebruik te maken van die diensten, groei je ook zelf wat betreft vindbaarheid. Maar je wilt natuurlijk wel dat informatie die gevonden wordt goed is, duidelijk is, compleet is enzovoorts.

– Een mogelijkheid is flash. Waarom? Als eerste omdat flash een bestandformaat is waarmee veel informatie weergegeven kan worden terwijl ook scripts (klikken, roll over met muis en andere interactieve zaken) netjes worden weergegeven. En: het bestand is relatief klein (laadt snel). Zo kun je complete uitklapbare menu items weergeven binnen een artikel of een complete webpagina in flsha formaat. Voorbeeld: http://cheap-web.devhub.com/flash-banners/ waar ik wat flashbanners heb geplaatst.

– Maar hoe plaats je die banners? Via Google lijkt het vrij makkelijk. http://www.w3schools.com/flash/flash_inhtml.asp De code:

Maar binnen http://cheap-web.devhub.com blijkt dit niet te werken. Om zo’n code te laten werken moet je natuurlijk eerst het .swf bestand naar je server uploaden en de broncode van hierboven naar het juiste bestand laten wijzen. Maar: het werkt binnen http://cheap-web.devhub.com dus niet voor een bepaalde banner (voor een andere mogelijk wel).

Oplossing:

Open programma “dreamweaver” (een beetje webdesigner maakt gebruik van dit programma), maak een nieuwe HTML pagina aan en kies als ‘beeld’ —à ‘code’. Binnen <body> tags plaats je .swf bestand door te klikken op “insert” (of: “invoegen”) en vervolgens .swf bestand en bladeren naar een .swf bestand. Het maakt hier niet uit naar welk bestand je verwijst want het gaat om ons om de broncode die Dreamweaver automatisch aanmaakt. Na klikken op ‘ok’ wordt er automatisch broncode aangemaakt die verschijnt binnen een geselecteerd vak. Dat hoef je nu alleen nog maar te kopieren en te plakken binnen je HTML site op internet. Binnen die code pas je vervolgens op twee plaatsen binnen de code de link die naar het .swf bestand verwijst. Gewoon de complete URL (Voorbeeld: http://www.advice4all.info/flash/header1.swf .) Pas ook de grootte aan naar de wensen voor je website. En ja, het ziet er mooi uit: http://cheap-web.devhub.com/flash-banners/