Joomla

Joomla moeilijk?

Is Joomla echt zo moeilijk zoals je op eerste gezicht zou denken?

Nee, nee, je vergist je hierin. Je bent echt niet de eerste die er zo over denkt in het begin. Weet dat ik het als mijn opdracht en uitdaging zie om je op weg te helpen. We vinden een manier. Gewoon stapsgewijs. Vandaag stap 1:
Stap 1: Inloggen
Zie de toegestuurde inloggegevens en geef per email aan of dit lukt.
Stap 2: Kennismaking met control panel
Na inloggen zie je je control panel.
cheap webdesign premium joomla


Stap 3: Artikel toevoegen

We beginnen gewoon met het eerste vierkantje dat we zien: Nieuw artikel toevoegen. Als je hierop klikt zie je niet veel anders dan een soort ‘leeg word document’. Houd dit in gedachten: het is gewoon een leeg word document. Hier kun je typen, illustraties toevoegen en kleuren aanpassen in je artikel. Nog makkelijker: je knipt en plakt een artikel dat al bestaat vanuit een word document of vanuit een website. Gewoon de tekst selecteren, kopieren en plakken. Vergeet de volgende zaken niet:
– kies een titel.
– laat blok ‘alias’ gewoon leeg (wordt automatisch aangemaakt)
– kies of je artikel direct wilt publiceren of niet
– kies of je het artikel op de voorpagina zichtbaar wilt maken
– kies de sectie en categorie waar dit artikel thuishoort. Weet je niet waaronder je het artikel wilt plaatsen of als de sectie en categorie nog niet bestaat (je wilt die later aanmaken), klik dan op ‘ongecategoriseerd’.
– als laatste: klik op ‘opslaan’ en gefeliciteerd, je hebt je eerste artikel in Joomla aangemaakt.

Editen en aanpassen van dit artikel of andere artikelen kan via het tweede vierkantje ‘artikelbeheer’ waar het volgende hoofdstuk over gaat.

Vergeet niet om vragen betreffende dit onderwerp op te sturen naar dewebmeester (samuelservices) en wees hierin niet te bescheiden. Ik houd van vragen. Die houden mij in beweging. Houd het hoofd koel!
Hartelijke groeten,
Meindert Jorna
www.cheap-web.nl
www.dewebmeester.nl
www.samuelservices.nl
www.projektduga.nl
www.kampmanuel.nl
www.dewebmeester.nl
www.spiderman-webdesign.nl
www.bosnie.wordpress.com
www.croatia-advice.com