Strategie

Laatste samenkomst Kroatie en vertrek naar Nederland

Beste mensen,

De tijd gaat snel. Je hoort het van alle kanten. Het lijkt wat ons betreft steeds sneller te gaan. Vorige week zondag hadden we alweer (tijdelijk) de laatste ontmoeting met de jongeren uit de Kordun. Deze keer waren we met z’n 19-en. De zwakke schakel is nu het vervoer. Ik (Meindert) ben de enige die kan rijden en daar moeten we voor de toekomst even een oplossing voor vinden. De verwachting is dat we dan elk weekend 20 tot 30 jongeren bij elkaar krijgen.

De samenkomst van zondag 23 januari
Maar voor alsnog gaat het niet om de aantallen maar vooral om de sfeer. En die was weer erg goed. Er is de afgelopen maanden weer een aardig hechte groep ontstaan. We hebben met elkaar gepraat over de gelijkenis van de talenten en onszelf vragen gesteld als: hoe zouden wij reageren als wij dat éne talent gekregen zouden hebben?; Wat hadden wij gedaan met die tien talenten?; Wie zou er eigenlijk zo’n renteloze lening willen ontvangen?; Wat heb jij van God gekregen en wat doe je ermee?
Daarna dachten we verder te gaan met het inpakken van de kerstpakketten maar er werd toch eerst een voetbalspel uitgezet. In de sneeuw, blubber, nat, koud, heerlijk gezond.

Kerstpakketten
Het lijken voor jullie mogelijk geen kerstpakketten (al is de Servische kerst pas op 7 januari) maar voor het succes maakt dat niet uit. Dit jaar was het gelukt om voor 14 pakketten donateurs te vinden (25 Euro per pakket) en de inkopen hadden we een week geleden al gedaan: olie, soep, koekjes, nog meer andere koekjes, toastjes, paté, vis, kruiden zout, marmelade, koffie, paprika’s in zuur, spaghetti, chips, vitaminetabletten en nog wat zaken die ik even niet kan herinneren. We hebben alles mooi ingepakt in kartonnen dozen en vervolgens de dozen in mooi pakpapier verpakt. Van maandag tot en met donderdag hebben Eldin en ik de pakketten afgeleverd bij de ouderen en gezinnen die die pakketten het meeste nodig hebben. Ik heb wat op beeld staan en zal proberen hiervan iets leuks te maken en op YouTube te zetten (via trefwoorden “projekt DUGA” kunnen al een heel aantal filmpjes gevonden worden inclusief een filmpje over de verdeling van kerstpakketten. Ook kun je een aantal vinden op de website: www.projektduga.nl).
http://decmsmeester.nl/foto/camping/2010%20087.JPG

En nu verder
We zijn in inmiddels in Nederland aangekomen en verwachten vanaf vandaag (zondag) in Wageningen te zijn. 25 april verwachten we weer terug te vliegen. We hebben even geen auto maar als iemand soms tijdelijk een auto ter beschikking kan stellen, dan graag. Stuur ons dan even een mailtje of bel ons op (zie hieronder). In Nederland gaan we presentaties verzorgen, een huis aan huis collecte,als werkgroep Kroatië vergaderen, de camping promoten en ga ik (Meindert) aan het werk. Dan volgt de lente en zomer. Het plan is de camping volledig te runnen onder de stichting in Kroatië (als onderdeel van Projekt DUGA), blokhutten af te bouwen en het jongerenprogramma verder uit te bouwen. We zullen tijdens ons verblijf in Nederland dan ook op zoek gaan naar: vrijwilligers (korte en langere termijn), campinggasten (individuen, gezinnen en groepen), praktische zaken (vanuit de stichting in Gouda is aangeboden een transport te regelen voor ons – een lijstje met noodzakelijke spullen zal te vinden zijn op voorkroatie.wordpress.com en www.projektduga.nl . ) en financiële ondersteuning.

Tot zover. Er is nog allerlei nieuws en we doen ons best om dit continue aan te vullen op www.projektduga.nl (www.kruispunten.net) ; Via die site kun je ook altijd proberen om via chat of sms in direct contact met ons te komen. Onze telefoonnummers in Nederland: 06 412 86716 / 0317 795149; Bericht inspreken kan ook. We luisteren de berichten altijd af. Ik stop dit verhaal hier. Excuses als het wat langer was dan gewoon. Tot snel!
Hartelijke groeten,
Emmanoëlla
Samuel
Manuel
Samira
Meindert