Importeren van complete html website in weebly sitebuilder

Vandaag is weer eens een dag dat het onmogelijk waarheid lijkt te worden. Even zoeken op internet leert ons dat het niet mogelijk is een complete website te importeren in de gratis weebly.com sitebuilder. Dat zegt Weebly. Logisch. Stelt u eens voor: u koopt een mooi design (via www.dewebmeester.nl voor 19 Euro,éénmalig) en stopt dit in de gratis weebly sitebuilder en vervolgens maakt u fluitend uw website verder op……. Wat heeft Weebly daar aan? Niets. Het resultaat zou zijn dat hun servers overspannen zouden raken. Nou, beste Weebly, maak uw borst maar nat! (Vreemde uitdrukking overigens….). Het lukt me. Op het eerste gezicht heel veel makkelijker dan gedacht maar in tweede instantie toch nog wel een hele klus om dit goed te doen. Maar het bericht gaat de wereld in: via www.dewebmeester.nl kunt u voortaan uw bestaande website of design laten importeren in de online en zeer professionele websitebuilder van www.Weebly.com . Natuurlijk ga ik hier het proces beschrijven en ik wil iedereen vragen die dit leest en zelf gaat proberen om bevindingen te plaatsen in dit blog (heel makkelijk, gewoon een commentaar schrijven en na goedkeuring wordt uw bijdrage geplaatst; inclusief linken).

Voorbeelden

Ok, eerste het bewijs. Ik nam een willekeurige HTML pagina (zie foto hiernaast) en heb dit ontwerp aangepast zodat het past binnen weebly.com. Het resultaat is dan ook te zien op: http://dewebmeester.weebly.com Wat is nu bereikt: Gratis hosting. Ja, niet verkeerd natuurlijk alleen moet u er wel rekening mee houden dat er onderaan de pagina een kleine link verschijnt. —à Create a free website with Weebly
ß— Het laten verwijderen van deze link kost iets van 4 dollar per maand maar via www.dewebmeester.nl krijgt u hier al snel 50% korting op. (Let op: kijk goed onder aan de pagina van de hier getoonde voorbeelden en u zult zien dat de link ontbreekt.)

Vervolgens was mijn vraag of het mogelijk is een design inclusief javascript te importeren in Weebly. Ja, ook dat is me gelukt. Het voorbeeld is te zien op http://spidermanweb.weebly.com ; Uw vraag: ik heb een eigen domeinnaam en wil niet een domeinnaam met ‘weebly’ daarin, kan dat? Ja natuurlijk. De voorbeelden zijn alleen om te laten zien dat ik deze templates/ design werkelijk host onder www.weebly.com en dus onderdeel uitmaken van de weebly sitebuilder binnen mijn (gratis) weebly account.

Maar helaas: het lijkt nu wat makkelijk dan het is. Ik was iets te snel blij met het resultaat. Wat ik was vergeten was dat het design binnen de sitebuilder niet was aan te passen (al werd de website prachtig weergegeven) wat de sitebuilder dus nutteloos maakte. En dus ging ik op zoek naar de oplossing…….

Werkwijze om website te kunnen onderhouden binnen www.weebly.com

Nu wordt het spannend. Wat als eerste opvalt bij het openen van het design binnen de sitebuilder (vraag even om inlogcodes bij info@dewebmeester.nl om zelf dit alles te bekijken en te proberen )was dat er geen werkbare blokken waren binnen het design. Opnieuw: logisch. De aanpassingen kon ik doen via het schakelen tussen en standaard weebly design (die met die wolkenlucht bovenaan is prima) en mijn geïmporteerde design. Eerst naar het standaarddesign, (via tab ‘design’) en klikken op ‘edit HTML/CSS’ daar onder tab ‘HTML’ zie je de code voor het plaatsen van ‘editable blocks’ binnen de webpagina.

//// <div class=”body-content”>
<div id=”content-main”>
%%CONTENT%%
</div>
</div>////

Deze code kopieer ik, klik op ‘cancel’, schakel terug naar eigen design, opnieuw klikken op ‘edit HTML/CSS’ en ik plak de code binnen de content van de website waar ik content wil weergeven. Klikken op ‘save’ en we zijn weer terug bij ons design waar niets gebeurd lijkt te zijn. Geen nood. Ik schakel weer terug naar standaard design, klik op ‘elements’ en ‘drap and drop’ een element op de plaats waar ik de code voor het contentblok heb geplaatst. Als het goed is zie je nu dat het element blijft ‘plakken’. Nu weer terug schakelen naar eigen design en element aanpassen naar eigen wensen. Ik zal proberen zo snel mogelijk een instructie filmpje te plaatsen op www.youtube.com en ook binnen dit blog.

0 gedachten over “Importeren van complete html website in weebly sitebuilder

 • 12 februari 2012 om 4:45 pm
  Permalink

  Het is mogelijk om de Weebly footer gratis weg te krijgen. Zie bv mijn site: http://dddproduktionen.weebly.com. Het vergt wel een kleine aanpassing in de HTML code. (Staat ook te lezen hoe je dit doet op mijn blog) Verder mooi post.

  Groeten DDDproduktionen

 • 21 maart 2012 om 2:19 pm
  Permalink

  Bedankt voor je reactie. Ja, het was ook bij ons duidelijk dat dit mogelijk is. Vraag is natuurlijk of dit legaal is. Ik denk het zelf niet. Maar wat denken ze daarvan bij DDDproduktionen? Het lijkt erop dat de licensie van Weebly verplicht om footer link aan te houden tenzij er betaald wordt natuurlijk.

 • 9 april 2012 om 7:07 pm
  Permalink

  Beste,

  De Terms of Service vermelden niets over het aanhouden van deze footer.
  De footer blijft behouden in de onderliggende html-code, hij is alleen niet zichtbaar op de pagina.
  De link zelf is niet aangepast, er is enkel een stuk tekst bijgekomen met links (zoals toegelaten in de editor). Dus dit is volgens de Terms of Service volledig legaal.
  Het is natuurlijk altijd aangeraden de Pro-service te gebruiken en zo Weebly te steunen.

  Met vriendelijke groeten
  DDDproduktionen

 • 7 november 2012 om 9:32 am
  Permalink

  Ben onder de indruk van je expertise. Heb een vraag. Ik heb een eigen site gemaakt in de weebly builder. Als ik het resultaat van de gepubliceerde site bekijk zie ik dat van sommige woorden automatisch een link is gemaakt naar iphone advertenties. Weet jij hoe ik die er uit moet krijgen. Alvast dank, Bob

 • 7 november 2012 om 11:13 am
  Permalink

  Beste Bob,
  Bedankt voor je compliment. Wat betreft je “probleem”: Heb je een website (html layout) geimporteerd in Weebly of heb je vanuit nul/niets een nieuwe website gemaakt in weebly? In het eerste geval zit je probleem waarschijnlijk in die html en is er een trackingcode /spam script ingeslopen. Dat kun je nagaan via design —–>html/css en dan in de sectie . Wil er wel even naar kijken maar dan heb ik in ieder geval een link naar je website nodig. Groeten!

 • 7 november 2012 om 11:16 am
  Permalink

  Excuses Bob, ik zie de link naar je website aan de linkerkant. Ik zie dat je de gratis versie van Weebly gebruikt. Heb je nog interesse om die link naar “create a free website with Weebly” nog weg laten halen? Laat even weten. Ik zal even in de source code duiken.

 • 7 november 2012 om 12:55 pm
  Permalink

  Ik ben van voornemens om later over te gaan op een eigen url en een betaalabonnement. volgens mij gaat dat tekstje dan vanzelf weg. heb je nog kunnen kijken naar de reclame linkjes?

 • 9 november 2012 om 10:21 pm
  Permalink

  Sorry Bob, maar heb het tegenwoordig erg druk. Toch even een reactie. Je hebt niet altijd een abonnement nodig om van die link af te komen. Stuur een mail naar info@dewebmeester.nl als je hier zonder abonnement vanaf wit komen. Wat betreft reclame linkjes is mijn voorlopige conclusie:
  – waarschijnlijk heeft dit met een “addon” te maken in je browser. Probeer eens een andere browser;
  – mocht dit hetzelfde resultaat oplevere, probeer dan eens een andere computer. Zo kun je nagaan of je geen spamvirus op je computer hebt.
  Bij mij ziet het er prima uit. Tenminste: ik zie geen linken naar iphones of iets dergelijks. Laat even weten.
  Vergeet niet om je te abonneren op de rss feed van deze website om zo altijd op te hoogte te blijven; zie hierboven.
  Groeten!

 • 21 augustus 2016 om 3:55 pm
  Permalink

  Ik wil graag een complete weebly pagina van een collega importeren in mijn weebly site. hoe kan ik dit doen??

 • 23 augustus 2016 om 10:11 pm
  Permalink

  Dag Kor,
  Eerlijk gezegd is het alweer even geleden dat ik met Weebly heb gewerkt. De laatste jaren heb ik vooral met Joomla! en WordPress gewerkt en probeer ik al mijn klanten over te halen om over te stappen naar Joomla! Maar Weebly blijft natuurlijk een mooi systeem. Het lijkt me niet te ingewikkeld om een Weebly pagina over te zetten naar een andere Weebly website. Maar is het de bedoeling dat alleen een pagina wordt overgezet of moet een hele website worden geïntegreerd in een andere website?
  Misschien kan je me wat meer informatie toesturen en dan kan ik er naar kijken.
  Hartelijke groeten,
  Meindert

Geef een antwoord