Invoegtoepassingen

Uitgebreid productformulier voor Virtuemart

De klant vraagt om een verhuur module voor Virtuemart. Die blijken er (bijna) niet te zijn. Ja, we zijn wel aparte verhuurcomponenten maar er lijkt niet een verhuur module te zijn te inpasbaar is in een bestaande Virtuemart installatie. Virtuemart heeft op zich genoeg mogelijkheden om de component om te bouwen tot een verhuur component. Want daarbij handig is, zijn formulieren. Formulieren om klant vragen te laten stellen, om klant te laten doorgeven voor welke periode product gehuurd moet worden, enzovoorts. Wat je ook met Virtuemart wilt doen, het is noodzakelijk om met formulieren te kunnen werken. En dat lijkt nu net niet het sterkste punt van Virtuemart. Maar eergisteren heb ik een optie aan de praat gekregen:

Breezingforms of aiContactSafe
Na heel wat gegoogle lijken alle wegen naar de component Breezingforms te leiden. Maar die component kost wat en aiContactSafe is ‘free’. Integratie van Breezingforms lijkt makkelijker met de plugin van "Geek" maar toch ga ik eerst zoeken naar mogelijke integratie van aiContactsafe in Virtuemart. Er lijkt maar 1 antwoord te zijn op internet en dat lijkt nogal ingewikkeld. Maar het werkt, en daar gaat het om: elke productpagina krijgt een extra link (automatisch gegenereerd) naar een formulier opgemaakt met de component aiContactSafe. Zie "www.cheap-web.nl" en klik op een willekeurig product en zie de link "Vraag naar alle mogelijkheden betreffende dit product" ; Daarop klikken leidt tot het in aiContactSafe opgemaakte formulier.

Implementeren van een formulier binnen Virtuemart
Om dit mogelijk te maken heb ik het forumbericht gebruikt uit: http://www.algisinfo.com/forum/aicontactsafe-english/virtuemart-integration.html

To do it just added this code into the product flypage:

If you want to get a link to a form page: (first make sure aicontactsafelink is installed in aicontacsafe control panel)

Code:

 <?php
$juribase = str_replace ("www.","", JURI::base());
$url_for_mail = $juribase.'index.php?page=shop.product_details&product_id='.$product_id.'&flypage='.$flypage.'&category_id='.$category_id.'&option=com_virtuemart&Itemid='.$Itemid;
$link = '{aicontactsafelink text=Ask a question about this product|pf=2|use_css=0|use_ajax=0|aics_prod_subject=Question about: '.$product_name.'|aics_prod_url='.$url_for_mail.'|aics_prod_name='.$product_name.'}';
echo JHTML::_('content.prepare',$link);
?> 

if you want to get a form : (first make sure aicontactsafeform is installed in aicontacsafe control panel)

Code:

 <?php
$juribase = str_replace ("www.","", JURI::base());
$url_for_mail = $juribase.'index.php?page=shop.product_details&product_id='.$product_id.'&flypage='.$flypage.'&category_id='.$category_id.'&option=com_virtuemart&Itemid='.$Itemid;
$form = '{aicontactsafeform pf=2|use_css=0|use_ajax=0|aics_prod_subject=Question about: '.$product_name.'|aics_prod_url='.$url_for_mail.'|aics_prod_name='.$product_name.'}';
echo JHTML::_('content.prepare',$form);
?>