Invoegtoepassingen

Module integratie in Virtuemart

Virtuemart en Joomla zijn aan elkaar gekoppeld maar zijn ook weer twee aparte verhalen. Dat werd weer eens duideljk toen Joomla met versie 1.7 kwam aanzetten en Virtuemart zeker een maand lang niet te integreren was in Joomla 1.7. Dat is gelukkig opgelost als is het niet makkelijk om bijvoorbeelde gebrukte "themes" in Virtuemart 1.1.4 om te zetten naar de "views" van Virtuemart 2.0 . Ook is een mogelijk probleem dat Virtuemart een totaal apart functionerende component is onder Joomla (zoals overigens heel veel componenten) zonder veel linken naar de andere componenten of modules van Joomla. Ik denk daarbij voornamelijk aan de componenten om formulieren mee te ontwerpen en te versturen (zie vorige blog); Maar hierbij een hint van www.dewebmeester.nl:

Joomla module openen na toevoegen artikel aan winkelmand
Belangrijke extensie: "Advanced Modulemanager" van NoNumber.nl.
Die moet als eerste geinstalleerd worden en cache opgeschoond. Vervolgens gaan we naar de module die we willen tonen nadat bezoeker een product in de winkelwagen legt en klikken rechts op "Module toewijzen" en scrollen helemaal naar beneden waar we de optie "PHP" vinden. Daar plaatsen we de code:

return $_SESSION['cart']['idx'];

en slaan de module op. Vanaf nu wordt de module alleen geopend als iemand een product in de winkelwagen heeft geplaatst.
Ik denk: wordt vervolgt want dit onderwerp verdient meer aandacht.