JoomlaModulesScripts

Logo verplaatsen binnen Joomla template

Dit is zo basaal en simpel dat het bijna schaamteloos is om daar een blogpost over te schrijven. Maar ik heb dan wel mooie titels (dewebmeester.nl / Spiderman Webdesign / Master of Science / Ir. en nog een aantal) maar soms ben ook ik gewoon veel teveel tijd kwijt met de meest onbenullige zaken. Om dat te voorkomen een blogpost:
Doel: het logo moet enkele centimeters omhoog worden geplaatst
Normale werkwijze: Firebug en opzoeken welke css files er aangepast moeten worden
Probleem: er blijkt geen enkele css verwijzing te zijn die positie van logo bepaalt. Het logo zit ergens gevangen binnen een vast kader binnen de html.
Oplossing: logo verwijderen. Ja, daarmee is hij toch ook verplaatst? En vervolgens een nieuwe module aanmaken: modules —–> nieuw —–> aangepaste html —–> naam logo, titel niet tonen, afbeelding uploaden (logo bestand) en opslaan binnen modulepositie die wel de juiste plaats weergeeft. En natuurlijk opslaan. Gelukt.
Advies: voortaan altijd een logo binnen een aangepaste html module plaatsen. Dat maakt verhuizen en aanpassen makkelijk.
Groeten!