Joomla

Waar aan te denken bij verhuizing (joomla) website?

Waar moet u aan denken bij verhuizen van uw website naar een andere hosting provider:

  1. Domeinnaam en websitehosting zijn twee verschillende zaken. Bij domeinnaam betreft het registratie waar over het algemeen iets van 10 Euro per jaar voor wordt betaald. Veel domeinhosters bieden ook websitehosting aan. Websitehosting heeft betrekking op de hoeveelheid webruimte (serverruimte) die de bestanden van de websites (alle files) in beslag nemen. Het is het parkeerterrein van uw website en daar betaald u een maandelijks bedrag voor (via dewebmeester.nl: 2.50 Euro per maand ex. BTW) In dit overzicht gaat het over de verhuizing van de websitebestanden en dus niet over verhuizing van de domeinnaam.
  2. Achterhalen wat de naamservers zijn van de nieuwe hostingprovider. dewebmeester.nl gebruikte bijvoorbeeld: ns1.pipedns.com en ns2.pipedns.com ; de domeinhoster (niet de webhoster)moet deze naamservers voor het geregistreerde domein aanpassen naar de nieuwe naamservers van de nieuwe websitehoster. Dat kun je meestal ook zelf doen via control panel bij de domeinhoster.
  3. Alle bestanden van de website zoals ze op de oude server (hoster) staan, moeten “gezipt” worden: ingepakt. Dat kan meestal via controlpanel (bijvoorbeeld cpanel)
  4. De rest van deze tekst lijkt verloren te zijn gegaan. Wordt vervolgt….