Invoegtoepassingen

Desktop Virtuemart shop manager, test en review

Geinteresseerd in de Desktop Product Manager voor Virtuemart maar zelf niet het geduld en tijd om onderstaande toe te passen? Vraag info@dewebmeester.nl om hulp.

Waarom Desktop Product Manager voor Virtuemart?
Het leek te mooi om waar te zijn maar nu ga ik toch bijna geloven dat het waar is. Vandaag een extra blog post.
Stel: u heeft een webwinkel en die draait op Virtuemart / Joomla en u wilt natuurlijk elke dag producten plaatsen, beschrijvingen aanpassen, prijzen aanpassen enzovoorts. Daartoe gaat u tot nu tot naar uw 1) Joomla control panel —-> 2) inloggen —-.> 3) componenten, Virtuemart —–> 4) productoverzicht —–> 5) zoeken naar aan te passen product —-> 6) aanpassen en opslaan. Kortom, 6 online stappen. Dat kan via de Desktop Product Manager anders: Via 2 online stappen. 1) Laden van producten en categorieen en 2) “Post to web”. Ja daartussen in moet u natuurlijk uw aanpassingen doen maar dat kan dus offline en daarmee sneller.

Settings
Het instellen van de Desktop Product Manager blijkt een hele klus. Natuurlijk moet je alle database en logingegevens bij de hand hebben maar dat blijkt niet vanzelf voldoende. Oplossing is om te kiezen vor de “php bridge” optie waarbij via ftp een klein php bestand binnen de root van de Joomla website geplaatst wordt met daarin een gebruikersnaam en wachtwoord. Dit bestand maakt vervolgens de koppeling naar de mysql database en die gegevens zijn dan niet nodig. (en ze werken ook niet)

Gebruik
En toen ging ik aan het werk (instellingen aanpassen heeft me een halve dag gekost). Hieronder het screenshot wat al heel veel uitlegd. Het betreft de webwinkel op www.cheap-web.nl (klikken voor vergroting)

Virtuemart store manager desktop

Kortom: alle producten en categorieen worden netjes geladen. Inclusief alle opties, prijzen, beschrijvingen. Alles kan hier aangepast worden. Klikken op “Post” en verdergaan met veranderen.  Zaken die aangepast worden komen in een rij “Pending” terecht en na klikken op “Post to web” worden alle aanpassingen doorgevoerd naar de mysql database en daarmee binnen de online webwinkel. Grote voordeel: er zijn allerlei mogelijkheden tot batch processing. Alle data kunnen bijvoorbeeld geladen worden (binnen dit programma) binnen een “raw data sheet”, gexporteerd naar Excel (lijkt me niet direct nodig omdat programma zelfde edit mogelijkheden als excel lijkt te hebben.) Een lijst producten in andere categorieen plaatsen? Mogelijk. Een lijst met prijzen aanpassen? Mogelijk. Het lijkt erop dat deze desktop toepassing veel extra Virtuemart plugins onnnodig maakt. Maar het vraagt wel even tijd om het programma te leren kennen. Maar die tijd zou wel eens heel snel terugverdient kunnen worden. Kijk voor info:
http://www.magneticone.com/store/VirtueMart.Modules/Store.Manager.for.VirtueMart en natuurlijk info@dewebmeester.nl Plaats ervaringen met dit programma of andere ervaringen met andere toepassingen om Virtuemart te “managen” hieronder. Bedankt alvast!