Invoegtoepassingen

html2joomla vervolg: aanpassen css files vanwege (background) images

In een vorige blogpost ben ik uitgebreid ingegaan op de mogelijkheid om een html / css template om te bouwen naar een Joomla 2.5 template. Dat leek aardig te lukken maar ik was niet helemaal tevreden. Terecht. De menu stijl was (en is) niet wat het zou moeten zijn. ( www.joomlamarket.info/html2joomla ) Wat helpt is dat ook de achtergrond afbeelding niet te zien is. Dat is tenminste een duidelijke aanwijzing. Waar is die afbeelding gebleven? Eerst even zoeken in de index file van de oorspronkelijke html website. Niet te vinden? Werkelijk. Niet te vinden. Niet eens een verwijzing via een css code. Volgende stap is te kijken binnen ‘images’ map en daar is de afbeelding duidelijk te zien. Dan maar kijken in css file en zoeken op de naam van de achtergrond image. Ja, daar is hij, verstopt in de css file via een html verwijzing:

html { padding:0; margin:0 auto; /*background:#e9e9e9 url(images/main_bg.jpg) repeat left top;*/}

Deze "images/main_bg.jpg" link blijkt dus niet te werken. Logisch. De css file gaat uit van een filestructuur waarbij de images map een submap is, direct onder de root van de website. Maar bij een Joomla template is dat niet het geval. Daarbij hoort een verwijzing als: root/templates/mijntemplate/images/main_bg.jpg ; Het makkelijkste lijkt me om die link te vervangen door de complete url inclusieg http:// ;
Maar hoe zit dat met de andere verwijzingen binnen de template.css file? Ook die pas ik aan en vul hier de complete url’s in. Pagina opnieuw laden en……
een prachtig resultaat. Maar: ik ben nog steeds niet tevreden over de layout van het menu. Daarover gaat een volgende blogpost.
groeten!
Hieronder graag reageren: geef even aan hoe u denkt dat een "gewone" html template het beste omgebouwd kan worden tot een Joomla 2.5 template.