dewebmeester.nl

Overleg en stappenplan dewebmeester.nl

Het probleem: De klant ziet door de bomen het bos niet meer
Oplossing: Een duidelijk stappenplan

Uitleg van het probleem
De meeste klanten van dewebmeester.nl hebben een eigen onderneming of bedrijf. Die onderneming is gespecialiseerd in een product of dienst en dat is in het algemeen niet "webdesign, webbeheer en webdevelopment". Die klant schakelt dewebmeester.nl in om dit gedeelte van de bedrijfsvoering over te nemen. Oftewel: u als klant wil een website, met een professioneel uiterlijk, het liefste compleet opgemaakt met alle benodigde functionaliteiten, inclusief een systeem om ook zelf de website makkelijk te kunnen beheren. Maar u wilt en kunt niet teveel betrokken worden bij het proces omdat u daarvoor noch de tijd noch de kennis heeft. Hoe nu toch de juiste keuzes te maken? Hoe komt u tot de beste web oplossing met de minste inspanning, tijdsinvestering en frustratie en het beste resultaat met het beschikbare budget? Het volgende stappenplan moet u daarbij helpen.

1) Kies het systeem wat u wilt gaan gebruiken.
Dewebmeester laat u kiezen uit a) WordPress of b) Joomla of c) de CMS van decmsmeester.nl Is het de bedoeling dat uw website meer wordt dan het visitekaartje van uw bedrijf? Dan kiest u voor WordPress of Joomla. Wilt u alleen een mooie website met informatie over uw bedrijf, enkele mooie productillustraties en een contactformulier? Dan kiest u altijd voor de CMS van decmsmeester.nl . Hieronder een tabel om u inzicht en overzicht te verschaffen. (wordt binnenkort geplaatst) Kijk ook even rond op www.dewebhulp.nl voor meer informatie over de verschillende systemen en ga niet naar stap 2 totdat u een keus gemaakt heeft en stap 1 kunt afronden.

2) Kies een design
Bij dewebmeester.nl kunt u kiezen uit alle denkbare ontwerpen. Wat als een liefdebetoon aan webdesign is begonnen is uitgegroeid tot het grootste denkbare aanbod op het gebied van webdesign wat klanten zou kunnen afschrikken. Dus ook hier krijgt u een stappenplan. U kiest

a) Een kant en klaar professioneel design op grond van een thema (bijvoorbeeld "interieur" of "blauw" of "eenvoudig"). U bladert door de mogelijkheden (rechterkolom binnen template shop van de webmeester.nl), bekijkt de "live preview" en maakt een keus. Niet uw gewenste design gevonden? Ga dan naar de volgende stap. Maar dewebmeester.nl raadt u altijd aan om vooral te proberen een beschikbaar design te kiezen. Elk design is tenslotte verder aan te passen aan uw voorkeuren.

b) U stuurt een schets op en laat u vrijblijvende adviseren door dewebmeester.nl

3) Maar een lijstje en stuur dat op naar info
In dat lijstje geeft u aan:
– welk systeem en design u gekozen heeft
– welke functionaliteiten u terug wilt zien. Denk daarbij aan mogelijkheden als: webwinkel, forum, sociale netwerken, formulieren, chat en andere zaken.
– aanpassingen in het design – layout die u wilt laten doorvoeren. Denk daarbij aan structuur en kleuren.
– het lijstje sluit u af met de vraag naar een vrijblijvende offerte en binnen 24 uur kunt u een offerte verwachten (op werkdagen).

4) Maak afspraken voor overleg en verdere ondersteuning
U kunt daarbij de volgende mogelijkheden overwegen:
a) Eerste gratis advies gesprek met dewebmeester.nl (Meindert A. Jorna). Beschikbaar in heel Nederland. U vergoedt alleen reiskosten.
b) U koopt overlegmomenten in. Voorbeeld: tot 10 uur kost een vervolg advies gesprek 30 Euro per uur exclusief BTW en reiskosten. Van 10 tot 30 uur kosten vervolg advies gesprekken 25 Euro per uur en voor 30 uur of meer wordt 20 Euro per uur gerekend. Dit is een prepaidsysteem: u betaald vooraf en bepaald zelf wanneer u gebruik gaat maken van de ingekochte uren. Elk ingekocht overleg moment is 12 maanden geldig vanaf datum aankoop. U bepaalt altijd zelf het thema van het overleg moment. Deze optie is ook

c) U koopt een abonnement Webbeheer van 20 of 50 Euro per maand. Daarmee ontvangt u digitale ondersteuning, adsvisering en onderhoud van uw website inclusief een backup systeem en beveiliging en maandelijkse aanpassingen in webteksten, illustraties en layout. Zie de tabel hieronder voor de verschillende mogelijkheden.

d) U schrijft zich in voor een Workshop van dewebmeester.nl. Vroege inschrijvers betalen 30 Euro voor een complete avondworkshop van 2 uur. Tot twee weken voor de start van een workshop kost een workshop 50 Euro. De workshops worden aangeraden voor iedere klant van dewebmeester.nl en geven inzicht betreffende zaken als vindbaarheid, zoekmachines, CMS systemen zoals Joomla en WordPress en geven extra aandacht aan layout, tips, bekendheid, sociale media en online verkoop.

e) U schrijft zich in voor de nieuwsbrief, het twitterkanaal en facebook updates van dewebmeester.nl

5) Ook na het doorlopen van deze 4 stappen blijven er mogelijkheden en verantwoordelijkheden over. Hieronder een overzicht van zaken waar u blijvend aandacht aan zult moeten geven:
a) Vindbaarheid en zoekmachine optimalisatie. Standaard wordt uw website geleverd met webteksten, titels, tags en megatags en andere zaken die vindbaarheid ondersteunen. Maar uw concurrentie zit niet stil en u dus ook niet. Om blijvende vindbaarheid te garanderen is een continue onderhoud van uw website nodig. Om die vindbaarheid te garanderen, schakelt u dewebmeester.nl in voor de langere termijn.

b) Uw bedrijf runt u niet geheel alleen. Er zijn altijd medewerkers, collega´s, kennissen of andere betrokkenen die ook zouden moeten weten hoe de website te onderhouden. Daartoe kunt uzelf een workshop organiseren en de webmeester.nl uitnodigen een presentatie te geven.

Dit stappenplan zal verder worden ontwikkeld. Ook zullen er de nodige linken en tools in geplaatst worden om het proces van besluitvorming te vergemakkelijken.
Groeten,
Meindert A. Jorna