Wordpress

Verhuizen WordPress website van lokale (localhost) naar online server

Dat bleek weer eens veel ingewikkelder dan ik dacht. En uiteindelijk is het mogelijk ook weer veel makkelijker dan het lijkt (leek). Hierbij mijn ervaring:

Adviezen op Google duiden vaak op de noodzaak om binnen phpmyadmin in bijvoorbeeld de wp_options tabel zaken aan te passen en daarnaast de site url binnen wp-config.php aan te passen. Dat lijkt logisch maar dit alles raad ik u nu even af. Het makkelijkste lijkt mij op dit moment:

  1. Alle bestanden binnen wordpress installatie op computer in te pakken in een zip bestand
  2. Zip bestand uploaden naar server en uitpakken binnen gewenste folder bijvoorbeeld http://www.uwwebsite.nl/wordpress1
  3. Binnen hostingaccount nieuwe mysql database aanmaken en gebruikersnaam en wachtwoord noteren.
  4. Ga naar phpmyadmin van localhost (op uw computer) en exporteer het bijbehorende database bestand als .sql bestand
  5. Open dit .sql bestand in Notepad+ en zoek naar http://127.0.0.1:serverport/folder (:serverport is bijvoorbeeld :4001 en /folder de folder waarbinnen de wordpresswebsite lokaal geinstalleerd staat; Deze gegevens zijn ook makkelijk binnen .sql bestand te vinden door gewoon naar beneden te scrollen en te zoeken binnen bijvoorbeeld wp_posts tabel omdat alle urls van de posts beginnen met http://127.0.0.1 :…. etc. ); Vervang deze urls door de nieuwe url op de live site (bijvoorbeeld: http://www.decmsmeester.nl/snippets ) via de “replace” functie binnen Notepad+
  6. Importeer dit nieuwe .sql bestand via phpmyadmin binnen de nieuwe mysql database
  7. Verwijder de wp-config.php file binnen de files op de server
  8. Open de live link naar uw nieuwe website (in mijn voorbeeld http://www.decmsmeester.nl/snippets) en u krijgt de melding dat wp-config.php niet aanwezig is en dat nieuwe installatie nodig is. Volg gewoon de stappen en vul de database gegevens in. Nadat u aankomt bij de button “install” krijgt u de melding dat er al een installatie is gedetecteerd. Prima. Gewoon alles in tact laten. De wordpress website is nu verplaatst of eerder: gekopieerd.

Reacties, vragen en wensen doorgeven hieronder als “reactie” maar u kunt mij ook direct schrijven naar info@dewebmeester.nl