dewebmeester.nlVerdienenWebsites makenWerkwijze

Hoeveel kost een nieuwe website? dewebmeester.nl ten opzichte van de rest.

Hieronder de vertaling van een engelstalig artikel over de kosten van webdesign. Wat kost een (nieuwe) website? Dat is de vraag. Binnen de vertaling heb ik aangegeven wat de kosten zijn indien u via dewebmeester.nl uw website laat opmaken en onderhouden.

Budgettering voor een professioneel ontwerp voor een Small Business Website

Door Jennifer Kyrnin , About.com Guide

Zie meer over:

Het kan spannend zijn om te beginnen aan een nieuw bedrijf, en in veel opzichten heeft het web het gemakkelijk gemaakt om snel een nieuwe zakelijke website van de grond te krijgen met weinig geld. Hier is een veel voorkomend scenario voor eigenaren van kleine bedrijven (alle prijzen zijn schattingen):

 1. U heeft een geweldig idee voor een website, en de perfecte domeinnaam voor dit idee is beschikbaar! (€ 10)
 2. U krijgt een fatsoenlijke web hosting pakket, met een goede prijs. (€ 150 voor twee jaar hosting, pre-paid) / Dit kan via dewebmeester.nl goedkoper. Zeker in combinatie met de services van decmsmeester.nl ; Er is een compleet hostingpakket voor € 2,50 per maand en dat is dan dus €60 voor twee jaar. Dit is inclusief emailaccounts, ftp account en database.
 3. U gaat WordPress gebruiken, en dit thema is perfect. (€ 40)

Op het eerste gezicht ziet het er geweldig uit. Voor € 200 kunt u starten met uw bedrijf! En u heeftt niet eens een ontwerper nodig. En voor veel bedrijven, zal dit goed zijn in het begin. Aanvulling: via dewebmeester.nl kan gestart worden voor €200 Euro waarbij er dus wel gebruik wordt gemaakt van een professioneel webdesigner. Zolang u klant bent kunt u gebruik maken van de adviezen en ondersteuning van dewebmeester.nl.

Maar als u eenmaal voorbij de eerste fasen van het starten van een bedrijf bent, zult u merken dat het u met het thema dat u kocht niet alles kunt doen wat u wilt doen. Veel technische mensen zullen gaan kijken naar plugins om uit te proberen en het uitvoeren van de manier waarop ze willen krijgen, maar uiteindelijk komt hun site eruit te zien als elke andere WordPress site. En om uw site te onderscheiden, zul u meer nodig hebben. Aanvulling: hier is het artikel te positief. De ervaring leert dat een beginnende ondernemer niet de nodige webkennis heeft om zelf te kunnen starten met een WordPress of Joomla website. Dat betekent dat zeker 90% van de starters zeker geen kennis heeft om een eigen website op de juiste wijze uit te breiden met de juiste plugins of modules. In het beste geval lukt de installatie nog wel maar wordt het layout vervolgens totaal in de war gegooid. Geen nood: bij elke standaardbestelling via dewebmeester.nl zit de installatie van extra modules en plugins inbegrepen waardoor de complete bestelling nog steeds rond de €200 zit.

U gaat op zoek naar een moord ontwerp en eventueel aanvullend web development om te verkrijgen wat u nodig heeft. En dit alles gaat u geld kosten. Aanvulling: omdat u via dewebmeester.nl bij de start al kunt kiezen uit honderden voorbeeld designs en omdat rekening wordt gehouden met uw complete lijst van wensen zult u dit probleem niet tegenkomen.

Wat te betalen?

Het eerste wat u nodig heeft is te proberen om de begroting rond te krijgen. Wat kost het wat u nodig gaat hebben. Er zijn een aantal dingen die u geld kunnen kosten en u moet daarbij rekening houden met de volgende vragen:

 • Is dit een nieuwe site of een redesign?
 • Heeft u behoefte blog of content management functionaliteit?
 • Heeft u het grafische al gemaakt voor de site? Of maakt u gebruik van een sjabloon? Of wilt u volledig aangepaste afbeeldingen bestellen?
 • Hoe bent u van plan uw website beschikbaar te stellen voor mobiele klanten?
 • Heeft u behoefte aan multimedia (Flash, video, etc.) op de site?
 • Hoeveel inhoud heeft u en hoeveel hiervan heeft u al gemaakt?
 • Heeft u behoefte aan andere speciale functies, zoals social media, SEO, e-commerce, of iets anders?
 • En wie gaat de site onderhouden?

Hieronder zal ik verder ingaan op details over al deze dingen, en u een algemeen idee geven van hoeveel u moet begroten voor hen. De prijzen die ik noem zijn gebaseerd op mijn ervaring en de prijzen kunnen hoger of lager zijn in uw omgeving. Zorg ervoor dat u goed rondkijkt en rondvraagt en dat u prijs opgaves en specificaties opvraagt.

Nieuwe sites kosten vaak meer dan Redesigns

Als u vanaf nul start, dan doet de webdesigner dat ook. Als ze niets hebben om mee te werken, kunnen ze niet kijken naar uw site en krijgen ze geen een idee van waar u van houdt of wat u haat. Het voordeel om vanaf nul te beginnen is dat u nauwer kunt samenwerken met de ontwerper om de exacte website (voor uw budget) te krijgen. Maar u moet ervan uitgaan dat u op zijn minst een bedrag van € 100 meer gaat betalen dan bij het herinrichten van een bestaande website.

Bij het opstellen van uw begroting, moet u ten minste € 500 rekenen als basis kosten voor het bouwen van een website vanuit het niets, en € 200 als u op zoek bent naar een redesign.

Blogs en Content Management Tools

Als u al een WordPress website runt dan heeft u het voordeel dat u de beschikking heeft over een content management systeem (CMS) op uw site, maar deze tools (zoals WordPress, Joomla!, En Drupal) hebben hun eigen uitdagingen. Het maken van een website(design) met behulp van deze tools kost meer tijd dan het bouwen van een website vanuit het niets met behulp van HTML en CSS, want je moet de ontwerpen integreren in het CMS-systemen. Aanvulling: via dewebmeester.nl kunt u elk design laten ombouwen tot een WordPress of Joomla design.

En ga er niet vanuit dat als u al een WordPress thema heeft, het goedkoper kan. Veel thema’s worden verkocht zonder licentie om ze te veranderen. Vaak zijn de kosten van de aankoop van een thema dat kan worden aangepast, net zo duur als het bouwen van een nieuw thema vanaf nul. Aanvulling: Elk design dat via dewebmeester.nl gekocht wordt, wordt geleverd met licensie om inhoud en layout naar eigen wensen aan te passen. Ook het beeldmateriaal dat geleverd wordt kan zonder extra kosten gebruikt worden. Kosten van een WordPress of Joomla design liggen rond de € 50 en daarbij heeft u dus de keuze uit honderden designs.

In uw begroting moet u nog een € 200 extra verwerken als u een blog of CMS wilt. Vermeld dit in uw budget, zelfs als u het systeem al draait. Als u dit nog niet heeft geinstalleerd, moet u nog een extra € 200 rekenen om dit geinstalleerd en draaiende te krijgen. Aanvulling: onjuist. dewebmeester.nl installeert een CMS (WordPress of Joomla) voor 49 Euro per website. Dit is inclusief opmaak database en test.

Afbeeldingen

Afbeeldingen zijn lastig, want ze zijn moeilijk te maken en afbeeldingen zijn duur. U wilt niet te beknibbelen op dit gebied van uw site, maar afbeeldingen kunnen u veel verdriet veroorzaken als u niet oppast.

Als u zelf alle afbeeldingen levert, zult u nog steeds binnen uw begroting plaats moeten maken om die beelden geïntegreerd te krijgen in het nieuwe ontwerp (budget ten minste € 200). En gaat u er niet vanuit dat als u al een sjabloon (template) wilt gebruiken dat u geen afbeelden hoeft aan te passen. Aanpassen van sjablonen (templates) kan enige tijd kosten, en u wilt er zeker van zijn dat de ontwerper de rechten heeft om de foto’s aan te passen binnen het sjabloon. Als dit strategie is dieu kiest, moet u daar € 400 voor begroten. En als u op zoek bent naar het ontwerpbureau dat voor u een geheel nieuw ontwerp en afbeeldingen gaat creëren, met gebruik van een template of niet, dan moet de begroting daar ten minste € 1000 voor uittrekken. Aanvulling: dit zijn belangrijke aandachtspunten. De ervaring leert dat veel starters niet hebben nagedacht over hoe aan afbeeldingen te komen. Maar er zijn veel sites die gratis afbeeldingen bieden. Gebruik hiervoor NIET google afbeeldingen. dewebmeester.nl zal u altijd op weg willen helpen om aan de juiste afbeeldingen te komen. Daarnaast: aanpassen van een afbeelding kost via dewebmeester.nl standaard € 5 per afbeelding, een nieuw logo € 20 tot € 50 Euro en bij de prijsopgave zal dit alles worden meegerekend. Vaak krijgt u korting op deze zaken bij elke nieuwe bestelling.

Maar dat is niet alles wat er is ten aanzien van afbeeldingen. U heeft waarschijnlijk ook pictogrammen en knoppen gemaakt om te plaaten binnen uw ontwerp. Benodigd € 300 . En voor alle andere aangepaste afbeeldingen die u nodig hebt moet uw budget nog eens € 400 bevatten. Hoe meer afbeeldingen u nodig hebt, hoe meer geld.

U moet er altijd voor zorgen dat uw ontwerper licentie afbeeldingen gebruikt of nieuwe afbeeldingen creëert voor uw site. Zorg ervoor dat u de licentie-informatie krijgt voor alle afbeeldingen die u wilt gebruiken op uw site. Anders zoudt u uit kunnen kijken naar een paar duizend dollar rekening van een stock foto bedrijf. Als uw ontwerper stock foto’s gaat gebruiken, begroot dan op zijn minst € 100 per foto en ga er van uit dat dit een jaarlijkse vergoeding betekent.

Mobile Designs

Mobiele apparaten worden steeds meer en vaker gebruikt en uw ontwerp moet op zijn minst een knipoog zijn in de richting van mobiele klanten. De beste ontwerpen zijn ontwerpen die zich anpassen aan het apparaat waarmee de pagina bekeken wordt, maar het creëren van dit soort ontwerp is moeilijk en kost meer dan een eenvoudige site voor een desktop web browser. De beste sites zijn ontworpen om ten minste drie verschillende maten apparaat af te handelen: smartphones, tablets en desktop computers. U moet € 500 rekenen om een responsieve ontwerp te krijgen, en € 100 extra rekenen per extra layout (zoals tablet in landscape – liggend en portrait – staand) boven op de drie standaard layouts. Aanvulling: gelukkig is dewebmeester.nl ook hierin fors goedkoper. Vrijwel elk design kan voor 49 Euro door dewebmeester.nl mobiel worden gemaakt. Zeker als dit een website betreft die door dewebmeester.nl wordt geleverd. Daarmee heeft u een website die zowel op ipad, tablet als smartphone mooi weergegeven wordt.

Multimedia

Multimedia zoals Flash en video kan moeilijk zijn om te integreren in een website. En als u via het ontwerpbureau uw animaties wilt bestellen, dan moet u bereid zijn om meer te betalen. U moet in de begroting € 500 opnemen om Flash of video te plaatsen op uw site en nog eens € 500 of meer om de multimedia te laten maken. Aanvulling: het kan inderdaad nog vrij ingewikkeld zijn om Flash of video op een mooie wijze weer te geven binnen een website. Daartoe is de installatie van een video applicatie nodig. Maar ook dit is een standaard service van dewebmeester.nl die € 49 kost. Het maken van een Flash of video bestand kost € 10 tot € 1000. Voor € 10 heeft u bijvoorbeeld een Flash banner maar ook kunt u dewebmeester.nl gerust een originele webvideo laten maken en complete bedrijfspresentatie.

Content Creation en webteksten

De goedkoopste manier is natuurlijk om alle inhoud zelf te creëren en toe te voegen aan de site. De meeste ontwerpers hebben geen probleem met het leveren van een sjabloon dat u zelf kunt invullen zonder extra kosten. Maar als u wilt dat het ontwerpbureau de inhoud die u al hebt, binnen uw site plaatst, dan moet rekening houden binnen uw budget met rond de € 150 per pagina (en nog meer als het webbureau de inhoud voor u moet intypen) en € 300 per pagina als u wilt dat het webbureau de teksten ook schrijft. Aanvulling: dewebmeester.nl biedt bij elke nieuwe bestelling de mogelijkheid aan de klant om de inhoud van de website toe te voegen voor € 99. Daarvoor wordt bij elke bestelling 6 uur gereserveerd. Dat is onafhankelijk van het aantal pagina’s. De praktijk leert dat de klant hiervoor ongeveer 10 per pagina betaald.

Speciale functies kosten altijd extra

Met de bovenstaande elementen, heeft u een website die voor de meeste mensen voldoende is, maar er zijn veel extra functies mogelijk die de prijs zullen bepalen en ook uw bedrijf zullen verbeteren:

 • Site-lidmaatschap en registratie 500 dollar (via de webmeester.nl 49 Euro)
 • Forums of chatrooms 300 dollar (via dewebmeester.nl 49 Euro)
 • Nieuws feeds van zowel uw inhoud (uitgaand) en het toevoegen van inhoud aan de site (inkomend) 400 dollar (via dewebmeester.nl 49 Euro)
 • Contact formulieren en enquêtes 300 dollar (via dewebmeester.nl 49 Euro)
 • E-mailadressen voor het domein en auto-responders 300 dollar (via dewebmeester.nl geen extra kosten; dit is inbegrepen in hostingaccount van 2,50 Euro per maand)
 • Nieuwsbrieven 400 dollar (via dewebmeester.nl 49 Euro)
 • Reclame integratie (zoals met AdSense) 200 dollar (via dewebmeester.nl 49 Euro)
 • Fotogalerij 200 dollar (via dewebmeester.nl 49 Euro)
 • E-commerce: winkelwagentjes, catalogi, betalingsverwerking $ 500 – $ 5000 of meer (via dewebmeester.nl 49 Euro)
 • Metrics: custom reports, Google analytics, enz. $ 200 – 2000 dollar (via dewebmeester.nl 49 Euro)
 • SEO: page optimalisatie, onderwerping aan zoekmachines, enz. $ 500 – 4000 dollar (via dewebmeester.nl 49 Euro tot 499 Euro)
 • Social media: Twitter, Facebook, enz. $ 500 – $ 2000 (via dewebmeester.nl 49 Euro)

En vergeet niet: het onderhoud

Websites bouwen zichzelf niet en de beste websites veranderen continue. Onderhoud is iets dat de meeste bedrijven vergeten in de begroting. Of als zij er toch aan denken, dan denken ze dat ze dit gewoon zelf kunnen doen. Maar de eerste keer dat u uw hele home-pagina per ongeluk verwijdert, verliest u 8 uur aan online verkopen en als u probeert om de website terug te krijgen, zult u wensen dat u extra geld had besteed aan een onderhoudscontract.

Onderhoudscontracten variëren sterk, afhankelijk van wat u verwacht van het bedrijf. U moet een minimum van 50 per maand rekenen om een ontwerper op afroep t hebben als u een probleem hebt dat u niet kunt oplossen. En als u verwacht dat er extra werkzal zijn, zoals het maken van nieuwe afbeeldingen, het toevoegen van nieuwe content, het onderhouden van sociale media of nieuwsbrieven, etc. verwachten dan dat de prijs omhoog zal gaan. Veel ontwerpers hebben er een hekel aan om urgente aanpassingen te doen binnen een website, dus het kan soms moeilijk zijn om een bedrijf te vinden dat voor u zal willen doen. Aanvulling: Dit is een heel belangrijk onderwerp. Daarom heeft dewebmeester.nl ook hierin een oplossing bedacht. Voor 9,90 Euro per maand krijgt u al basisonderhoud geleverd, een backup oplossing en 3 tweaks per maand (aanpassingen). Daarmee kunt u altijd rekenen op 24 uurs hulp.

Dus, Hoeveel kost het allemaal? (Tussen haakjes de geschatte prijs bij dewebmeester.nl)

Eigenschappen Basic Site Sommige Extra’s Full Site
Basiskosten 500 dollar (149 Euro) 500 dollar 700 dollar (250 Euro)
Content Management of Blog 200 dollar (49 Euro) 200 dollar 700 dollar (50 Euro)
Basis graphics 200 dollar (49 Euro) 400 dollar 1000 dollar (50 Euro)
Extra afbeeldingen 300 dollar (49 Euro) 300 dollar 400 dollar (100 Euro)
Totaal: 1200 dollar (300 Euro) 1400 dollar 2800 dollar (450 Euro)

Het toevoegen van additionele functies verhoogt de prijs.

Eigenschappen Basic Site Sommige Extra’s Full Site
Mobiel 0 dollar 500 dollar (49 Euro) $ 700 (twee extra apparaten) (49 Euro)
Multimedia 0 dollar 500 dollar (99 Euro) 1000 dollar (99 Euro)
Inhoud 0 dollar $ 750 (het toevoegen van 5 pagina’s) (99 Euro) $ 1500 (het maken van 5 pagina’s) (99 Euro)
Extra’s 0 dollar 500 dollar (100 Euro) $ 5000 (of meer) (100 Euro)
Onderhoud 0 dollar $ 50 per maand (9,90 Euro per maand) $ 500 per maand (29,90 Euro per maand)
Totaal: 0 dollar 1800 dollars (350 Euro) 9200 dollar (350 Euro)

Dus, voor een minimale site betaalt u $ 1200 of maar liefst $ 20.000 of meer (bij dewebmeester.nl 149 tot 399 Euro). Wat uw budget moet zijn, is gebaseerd op wat uw bedrijf nodig heeft, maar dit artikel geeft u een goed uitgangspunt.

Vergeet niet, al deze prijzen zijn bij benadering en gebaseerd op de prijzen in mijn omgeving, en webdesign prijzen veranderen de hele tijd. U kunt meer of minder besteden, afhankelijk van de omvang en reikwijdte van het ontwerpbureau dat u huurt.

Neem zo snel mogelijk contact op met info om rechten te ontlenen aan dit artikel en gebruik te maken van de professionele service van dewebmeester.nl tegen de beste tarieven van Nederland.