dewebmeester.nl

Openklappen tekst, afbeeldingen en html in Joomla

In april 2010 schreef ik een artikel over de optie om binnen een html pagina een script te installeren wat het mogelijk maakt om tekst te verstoppen achter een link. ( http://dewebmeester.wordpress.com/2010/04/29/script-in-en-uitklappen-van-tekst-binnen-website/ )Na klikken op de link wordt de tekst in een blok getoond. Er kwamen een paar reacties op (bedankt) en daarbij ook de vraag hoe dit script te integreren in WordPress. De bezoeker kwam zelf met een oplossing (alweer: bedankt!). Nu werk ik aan een Joomla 1.5 website voor een klant ( http://blushbeautyenwellness.nl/ ) en op de pagina "behandelingen" wil de klant dat er na het klikken op een link (een behandeling) een informatieblok geopend wordt. Ik heb de volgende opties getest:

Plugin: Content – MooAccordion Show/Hide (in articles) plugin
Plugin is gratis te verkrijgen en op de gebruikelijke wijze te installeren en te activeren.

MooAccordion makes it very easy to add MooTools accordion slides (show/hide blocks) to any article. The syntax is simple: {mooblock=Trigger Title (used to trigger the slide)}Content of the slide block…{/mooblock}.

Even testen. Ja, dit werkt direct. Gewoon de te tonen (en te verbergen) tekst plaatsen binnen {mooblock}….{/mooblock} en de titel (de te klikken link) invullen en vervolgens klapt de te tonen tekst open naar beneden na het klikken op de link. De tekst eronder wordt automatisch naar beneden geschoven. Dat is het accordeon effect. Niet wat de klant wil overigens. Hieronder de parameters en mogelijke opties:

Plugin: Content – Show / Hide Content

"Show / Hide Content" is a powerfull plugin to show / hide parts of the content. Use {showhide +params}Text to be hidden and shown{/showhide}. See the documentation at <a href="http://www.webconstruction.ch/en/products/docs/sh-content.html" target="_blank">www.webconstruction.ch/en/products/docs/sh-content.html</a>

Wat mij aansprak in de beschrijving was de optie om tekst horizontaal te openen. Uitklappen naar rechts was de wens van de klant en dat lijkt deze plugin te bieden. Maar nee, het lukt niet zoals ik gehoopt had. Ja, de tekst opent van links naar rechts maar tussen de link en de rest van de tekst eronder ontstaan een lege ruimte waar de te tonen tekst van links naar rechts inglijdt. Nee, ik wil geen legen ruimte. Mogelijk zie ik iets over het hoofd en daartoe hieronder de plugin parameters. Heel veel. Veel te veel?

De enige oplossing? JCE editor inclusief mediabox

En zo val ik weer terug op mijn favouriete Joomla tekst editor: JCE. Na installatie van deze component en de installatie en activatie van de JCE mediabox plugin, is het mogelijk om een link aan te maken binnen een artikel, deze link te laten verwijzen naar een artikel van de website en ervoor te kiezen dat dit artikel na klikken op de link netjes geopend wordt in een lightbox popup. Dat biedt de mogelijkheid om heel veel informatie, inclusief afbeeldingen en complete html templates te verbergen onder een link.

Ook zo’n integratie nodig? Schrijf info