dewebmeester.nl

Icetheme template en e-store Virtuemart getest

Gisteren en vandaag ben ik bezig een design template van icetheme.com aan te passen. Installatie met de quickstart is prima gegaan. Demonstratie illustraties worden niet geleverd. Het ziet er dus wat kaal uit. Het betreft template "IT-Thestore4" met een mooie Zoom functie die ik graag wil gebruiken binnen een eigen template winkel. Zo kunnen de klanten inzoomen op het design en tot in de pixel kijken wat ze krijgen. De website wordt geinstalleerd en verder ontworpen op www.detemplatewinkel.nl

De banner, header, slider oftewel: Iceslideshow module
De header van dit design bestaat uit een slider. Dat is de iceslideshow module te vinden in module beheer. Achteraf is het altijd makkelijk praten en zo ook in dit geval. Het klinkt mogelijk wat makkelijker dan het in werkelijkheid is om deze banner slider aan te passen aan eigen wensen. Het vinden van de module in module beheer is niet moeilijk als je weet van welk type het is: iceslideshow. Openen van de module leert ons dat de module (de slider) twee types afbeeldingen kan laden: direct vanaf een file of de afbeeldingen uit content. Bij deze laatste optie kunnen we kiezen om artikelen uit een bepaalde categorie te vertonen of om bepaalde artikel ID’s te vertonen. Bij deze template is standaard gekozen voor "file". Maar waar zijn die files te vinden? Firebug helpt. De afbeelingen zitten in de folder images/icethumbs/600×280/95/images/sampledata/iceslideshow ; Daar ben je mooi klaar mee. Dat wordt bladeren binnen Filezilla. Daar blijkt dat alle afbeeldingen in .jpg formaat zijn en dat bij plaatsen van afbeeldingen in .png formaat in deze folder, ze niet zichtbaar worden binnen de module opties. Ik laat het erbij en ga de optie "content" uittesten.
Stappenplan:
1) extra categorie aanmaken in artikelbeheer
2) 5 afbeeldingen van de juiste afmetingen maken
3) 5 artikelen aanmaken binnen de categorie en deze 5 afbeeldingen gebruiken
4) binnen modulebeheer aangeven dat deze nieuwe categorie afbeeldingen geladen moet worden.
Dat werkt prima. Afbeelding wordt netjes weergegeven. Ik ben niet direct tevreden over het zoomeffect maar dat is nog aan te passen. De titel van artikel is titel (clickable) van de slider. BIj klikken op de titel wordt het artikel geopend (binnen de homepagina waar ik niet blij mee ben omdat ik niet wil dat die slider getoond wordt als iemand gewoon dit artikel wil lezen. Maar dat pas ik later aan).