dewebmeester.nlVindbaarheid en SEOWerkwijze

Vindbaarheid in Google? gewoon hard werken.

Vandaag zit ik wat te mopperen. Dat werken aan websites is vermoeiend. En dan heb je niets aan aanbiedingen als “49 Euro per maand en gegarandeerd boven aan in Google”. Nee beste mensen zo werkt dat niet.

Of? Ja mogelijk werkt dit wel zo. Je betaalt iemand (in Pakistan of India meestal) en die stopt je professionele website in een zeer onprofessioneel online tool als “backlink builder” en het is mogelijk dat er tijdelijke winst behaald lijkt te worden. Maar het zal niet lang duren of ook uw website (na de website van enkele zeer gerenommeerde bedrijven) door Google gestraft wordt en helemaal niet meer vindbaar is. Los daarvan: u wilt niet door iedereen gevonden worden. U wilt gevonden worden door potentiele klanten. En daarvoor moet er gewerkt worden.

In deze korte blogpost geen overzicht van alles dat u zou moeten doen. Nee, wel een kort overzicht van alles dat ik doe om een website op de juiste wijze vindbaar te laten zijn. Als voorbeeld: www.decmsmeester.nl hoeft niet vindbaar te zijn op allerlei dubieuze websites om zo ook gevonden te worden in Google. Ja, mogelijk staat de verwijzing naar decmsmeester.nl bovenaan in Google. Maar de volgende 3 vragen zijn hierbij belangrijk:
1) De vraag wie die bovenste plaats gaat vinden. Degene die “crack, free, download, hack, backlink creator” intikt of degene die “Joomla, advies, WordPress, CMS” intikt.
2) Vraag 2: decmsmeester.nl staat bovenaan voor Joomla, advies, WordPress, CMS, dan is de vraag welke link van decmsmeester.nl bovenaan staat. De homepagina of de link op freewhatisforbiddenandwrong.com ?
3) De derde vraag die belangrijk is: welke andere websites staan vlak boven of vlak onder deze verwijzing naar decmsmeester.nl? Want: als bedrijf moet je er voor oppassen in welk gezelschap je gevonden wordt. Kijk even hieronder op de afbeelding. decmsmeester.nl staat bovenaan, voor de zoekwoorden Joomla, WordPress, advies en CMS, in gezelschap van twee gelijkwaardige web bureau’s. Prima gezelschap. Dat geeft aan dat deze website vindbaar is voor de juiste bezoekers.

Voor de duidelijkheid: dit was niet mogelijk geweest via een advertentie truuk en een gratis online backlink creator. Ook niet als u daar 49 Euro per maand voor betaald aan een vage Indiër of Pakistaan. Wel als u heel veel tijd gaat geven aan:
1) Het schrijven van een eigen blog over een topic waar u wat van af weet en wat ook het thema is van uw website natuurlijk.
2) Als u samenwerkt met andere eerlijke bedrijven die graag op de juiste wijze gevonden willen worden op internet en waar u een verwijzing naar uw website kunt organiseren.
3) Als u wekelijks de content van uw website aanpast en up to date houdt.
4) Als u een duidelijk SEO rapport laat opstellen en dat laat uitwerken door dewebmeester.nl
5) Als u uw Google analytics account en gegevens bijhoudt en onderhoudt.
6) Als u bereid bent toch die 49 Euro per maand te betalen aan dewebmeester.nl om zo punten 1 tot en met 5 grotendeels uit handen te geven. Vraag info@dewebmeester.nl