dewebmeester.nl

Dubbel Blog op Shopify.com

Shopify is een aardig populair web platform waar je een webwinkel kunt beheren. Nu is de goedkoopste optie 29,90 per maand dus het is niet de goedkoopste optie. Ik zou eerder kiezen voor een Joomla / Virtuemart of WordPress/ Woocommerce optie om zo het beheer op de server geheel in eigen hand te hebben en niet vast te zitten aan maandelijkse kosten. Maar zoveel mensen zoveel wensen en zo ga ik een klant bij Tweaky.com proberen te helpen om binnen de Shopify webwinkel 2 blogs te laten verschijnen. Niet: twee blogposten. Nee, twee afzonderlijke blogs.

Review Shopify
Als eerste een korte review betreffende Shopify. Ja, 29,90 per maand zijn vervelende maandelijkse kosten. Maar het goedkoopste telefoonabonnement kost ook al zoveel en in het geval van Shopify heb je wel een complete webwinkel. Wat me vooral op is gevallen tijdens het werken met Shopify is de snelheid van de templates. Ze hebben alleen de meest nodige code meegekregen en de bijbehorende files zijn zeer klein. Het is wel een geheel uniek systeem wat betreft codering. Html kennis of php kennis is niet voldoende. Nee, Shopify code kennis lijkt erg nodig om te kunnen sleutelen aan de layout. Dan ben je al snel aangewezen op een webdesigner (en vandaar dat we bij tweaky.com aardig wat aanvragen binnenkrijgen betreffende Shopify).

Implementeren van (extra) Blog in Shopify
Het einge dat ik hier kan doen is het plaatsen van de code die ik uiteindelijk heb gebruikt om een extra Blog te plaatsen. Daarna zal ik nog wat uitleg geven.

<div class="clearfix homerow">
<div id="blog_module" class="clearfix">
<h2><a href="#">News and Articles</a></h2>
{% if settings.featured_blog != "" %}
{% for article in blogs[settings.featured_blog].articles limit:2 %}{% if forloop.rindex == 2 or forloop.length == 1 %}
<div class="">
<h3>News</h3>
{% for article in blogs.extra-blog.articles limit:2 %}
<p class="bm_date">{{ article.created_at | date: "%b" }}<span>{{ article.created_at | date: "%d" }}</span></p>
<h3><a href="{{ article.url }}">{{ article.title }}</a></h3>
{% if article.excerpt.size > 0 %}{{ article.excerpt }}{% else %}
<p>{{ article.content | strip_html | truncatewords:72 }}</p>
{%endif%}
<p><a href="{{ article.url }}" class="button_right">Read more</a></p>
{% endfor %}
<!—<p><a href="{{ http://working-space-silver.myshopify.com/blogs/extra-blog }}">See articles from Extra Blog</a></p>—>
{% else %}
<div class="">
{% endif %}

<h3>Articles</h3>
<p class="bm_date">{{ article.created_at | date: "%b" }}<span>{{ article.created_at | date: "%d" }}</span></p>
<h3><a href="{{ article.url }}">{{ article.title }}</a></h3>{% if article.excerpt.size > 0 %}
{{ article.excerpt }}{% else %}<p>{{ article.content | strip_html | truncatewords:72 }}</p>{%endif%}
<p><a href="{{ article.url }}" class="button_right">Read more</a></p>
</div>{% endfor %}
{% else %}
<p>You must select a featured blog.</p>
{% endif %}
</div>

Er is een hoofd Blog: {% if settings.featured_blog != "" %} waarvan de basiswaarden geladen worden bij de start van de Blog module. Die code laat ik staan. Vervolgens maak ik een extra Blog aan binnen Shopify en let erop hoe de url er uit gaat zien. Blog heet "extra-blog" en dus begint die code met:
{% for article in blogs.extra-blog.articles limit:2 %} wat duidelijk maakt de er twee artikelen geladen worden uit dit blog binnen deze module. Vervolgens wordt de datum van artikel gepubliceerd, artikel titel en url, de exerpt en / of inhoud. En als laatste een "Read more" button. Gekke code, wel logisch.

Ook een aanpassing laten maken in Shopify? Neem contact op via info)