BugsJoomlaModules

Foto en image gallery in slider formaat in Joomla 1.5

Vorige week kreeg ik een klant met een eenvoudige wens: een foto gallery als slider in de top van de website. De website draait op Joomla 1.5 ; Helaas, want de extensies directory van Joomla ondersteunt versie 1.5 niet meer wat betekent dat er ook geen nieuwe modules meer ontworpen worden voor Joomla 1.5 . Alle website die nu nog draaien op Joomla 1.5 zouden moeten worden geupgrade of omgebouwd naar versie 2.5 of 3.1; Vraag eventueel info@dewebmeester.nl naar mogelijkheden.

Nu even terug naar de opdracht. De klant heeft de Royal slider besteld ( http://codecanyon.net/item/royalslider-touchenabled-jquery-image-gallery/461126) . Dat is een jquery script en geen module. Nu kan ik die omzetten naar module formaat maar eerst ga ik op zoek naar kan en klare bestaande modules. Ik ga niet het wiel uitvinden als dat niet hoeft. Ik probeel de iceslideshow van www.icetheme.com maar helaas zonder succes. De foto’s worden niet goed weergegeven. Waarschijnlijk een jquery conflict. Ook bij twee andere modules hetzelfde probleem. Na installatie van jquery easy (waarover ik hier geschreven heb) lijkt er niet werkelijk wat te zijn opgelost. Tijd voor een blogpost waarin ik wat aandacht geef aan verschillende opties.

Frontpage Slidershow van Joomlaworks

frontpage-slideshow-joomlaworks

Dit lijkt me de beste optie voor Joomla 1.5 ; Kosten 18,90 dollar per half jaar. Periode maakt niet uit omdat er toch geen updates komen voor Joomla 1.5. Product pagina: http://www.joomlaworks.net/extensions/commercial-premium/frontpage-slideshow/ en de demo pagina: http://demo.joomlaworks.net/

 

Ik wacht even de reactie van de klant af en vervolgens zal ik verder schrijven.