BugsInvoegtoepassingenJoomlaScripts

Lightbox, onmogelijk in Chrome. Firefox en IE in orde.

Ik dacht een positief artikel te schrijven over het oplossen van jquery conflicten voor gebruik van Lightbox binnen verschillende browsers maar dat valt dus even mooi tegen. Overzicht van problemen, oplossingen en ideeen:

  1. Lightbox is te verkrijgen als WordPress plugin of Joomla extensie maar ook kan je het script zelf plaatsen binnen elke website.
  2. Daartoe download je het Lightbox script. Een pakketje met wat css files, js files en wat images. Klik hier om het script te downloaden.
  3. Nu pas ik dit toe op een Joomla website. Ik plaats daartoe de javascript files in de templates/my-tempate/js folder en de css files in in de template/my-template/css folder en de images in de root/images/ folder.
  4. Ik wil dat de afbeeldingen van een bepaalde module (Front Page Slide Show van Joomlaworks in dit geval) geopend worden met Lightbox effect. Daartoe plaats ik binnen de mod_fpss/templ/default.php op de juiste plaats: rel=”lightbox”. Vervolgens open ik index.php van de template en plaats in de head de verwijzingen naar lightbox.css en lightbox.js ; Het resultaat is dat dit prima werkt in Firefox maar niet in Chrome en dat ik op het forum of op Google geen oplossingen tegenkom.
  5. Vervolgens kan ik sleutelen aan eventuele javascript conflicten. Ik probeer eerst de plugin JQuery Easy waaraan ik in deze krant al eerder aandacht heb gegeven. Zie hier voor dat artikel.
  6. Daarnaast zijn er binnen de module opties om verschillende jquery versies aan of uit te schakelen. Ook die zal ik moeten testen.
  7. Ik zal moeten oppassen waar ik de verwijzing naar de lightbox.js file plaats. Ik plaats die onderaan alle andere verwijzingen in de head van in de template index.php file.
  8. Wat ik ook test, het resultat blijft hetzelfde: in Firefox werkt het prima, in Chrome begint Lightbox te laden maar wordt er geen image geladen. Ik blijf zitten met een oneindig spinnend wiel…… Iemand een oplossing?

Wilt u ook uw vragen kwijt in deze krant dan kan dat. Stuur uw vraag en uitleg naar info@dewebmeester.nl en we hopen snel ruimte te kunnen bieden aan uw vraag.