Adverterendewebmeester.nlGratisMarktplaats websiteOnline marketingVerdienenVindbaarheid en SEOWebsites makenWebwinkels

Adverteren op ebid.net, to do or not to do?

Ebid… ooit van gehoord? Vreemd, er lijken weinig mensen van gehoord te hebben. Toch heeft de website een Alexa rank van 18.000 – 19.000 en is dus een redelijk goed bezochte website. De volgende link geeft wat informatie over de populariteit van Ebid ten opzichte van andere verkoop- en online veiling systemen zoals Ebay: http://online-auction-sites.toptenreviews.com/

De discussie die ik op internet tegenkwam ten aanzien van eBid gaat over de vraag of er eigenlijk wel wat verkocht wordt via eBid. En dat lijkt tegen te vallen al lijkt dit de laatste jaren te verbeteren. De discussie kunt u hier lezen: http://tamebay.com/2012/08/does-anyone-make-money-on-ebid.html

Maar wat mij als web ontwikkelaar als eerste interesseert is vindbaarheid en mijn grote vraag en interesse is: kan adverteren via eBid helpen om producten en websites beter vindbaar te maken en helpen bij ranking in zoekmachines? Met die vraag begint mijn zoektocht en dit artikel is slechts het begin van de zoektocht. Ik hoor graag anderen met meer ervaring op eBid.

Aanmelden en prijzen van eBid ten opzichte van eBay

Hier valt de weegschaal wel heel snel door naar de kant van eBid. Ik heb gisteren een levenslang account gekocht voor 38 Euro en daarmee mag ik 5 webwinkels beheren en zoveel artikelen en advertenties plaatsen als ik wil. Dat is nogal een andere verhaal dan marktplaats. Mijn enige reden om te adverteren op marktplaats.nl is eigenlijk ook de ranking in de zoekmachines maar sinds ik 9 Euro per advertentie moet betalen om een website hyperlink te mogen publiceren is dit niet een interessante optie. Levenslang gratis adverteren. Nu hoef ik dus alleen nog even te kijken waar ik die hyperlink van mijn website kwijt kan binnen eBid.

eBid-screenshot

Wordt vervolgd.