ComponentenJoomlaJoomshoppingScriptsVirtuemartWebwinkels

Kerstpakketten website met 80 producten op frontpage

Een nieuwe uitdaging. Er morgen moet de eerste serieuze versie online zijn en bruikbaar voor de eerste kopers. Dit zijn de wensen:

 1. Via de website kunnen kopers zelf een kerstpakket samen stellen
 2. Zij moeten op de voorpagina direct een compleet overzicht krijgen van de beschikbare producten. Dat betekent dat er 80 tot 100 producten zichtbaar moeten worden.
 3. Elk product heeft en product afbeelding, korte beschrijving, prijsweergave, een selector om aantal te bestellen producten te kiezen en een button om het product in de winkelwagen (of: in het kerstpakket) te stoppen.
 4. Vanaf de voorpagina wordt dus direct besteld.
 5. Aan de zijkant moet zichtbaar worden welk producten er in het kerstpakket geplaatst zijn.

Om dit gedaan te krijgen inventariseer ik eerst de uitdagingen. Dat zijn de zaken die moeilijker zijn en waar ik nog geen complete oplossing voor heb en waar ik dus voor morgen een oplossing voor moet hebben. Dit zijn de uitdagingen:

 1. Ik moet een mooie weergave ontwikkelen waarmee 80 tot 100 producten op een nette manier weergegeven worden op 1 webpagina. Dat
 2. Ik moet een selector installeren op de “product list” pagina (op de product detail pagina is dit bij zowel Joomshopping als Virtuemart prima te realiseren maar op de “product list” pagina’s zijn die selectors standaard niet te vinden.)
 3. Ik moet een winkelmand weergave zien te ontwerpen met een “live update”; als de klant op “koop nu” klikt dat moet dit winkelmandje direct geupdate worden, gevuld met het extra product en de complete lijst met producten moeten in de zijbalk zichtbaar gemaakt worden.

Nu moet ik nadenken over oplossingen. Hier komen ze:

 1. Ik kies voor een grid view zodat er teminste 3 producten naast elkaar getoond kunnen worden.
 2. Of ik kies voor een Virtuemart of Joomshopping plugin zoals “express order” waarmee een complete lijst met producten getoond worden. Nadeel: de product afbeeldingen zijn erg klein.
 3. Wat betreft de selector ga ik proberen om het php script van de product detail pagina in Joomshopping (zie afbeelding) te kopieren naar de product list pagina.   product-selector-joomla-aantal-joomshopping
 4. Dit is de code van de “amount selector”: [code]<div>
  <input type=”text” value=”1″ onkeyup=”reloadPrices();” id=”quantity” name=”quantity” sourceindex=”9″></div>[/code]
 5. Na zoeken kom ik toevallig terecht bij een zoeker die bijna hetzelfde wilde als ik en antwoord is hier te vinden: http://www.webdesigner-profi.de/joomla-webdesign/joomla-shop/forum/posts/11/1660.html?lang=en
  Kortom: deze Joomshopping addon ( http://www.webdesigner-profi.de/joomla-webdesign/shop/addons/ajax-cart.html) maakt het voor 30 Euro mogelijk om zowel een selector te hebben als een lopende winkelwagen aan de zijkant van de website. Twee vliegen in 1 klap. Ik vraag de klant of dit inderdaad is wat hij wil.
 6. En ja, hij wil dit. Snel bestelt, ingekocht en geinstalleerd en het resultaat is verbijsterend dicht bij wat ik wilde (zie afbeelding): kerstpakketten-webwinkel-stel-pakket-samen

Nu is het niet zo dat dit allemaal “zonder slag of stoot” is verlopen maar de combinatie van lidmaatschap bij gerenommeerde Joomla template clubs, ervaring met Joomla en met Joomla forums, en een snelle respons van de klant, heeft het mogelijk gemaakt om deze zeer specifieke wens en vrij ingewikkelde opdracht binnen 24 uur uit te voeren terwijl de complete opdracht inclusief design binnen 3 dagen opgeleverd kan worden. Kosten? Ik schat ongeveer 250 Euro. Maar dan alleen via www.dewebmeester.nl

Groeten!