GratisHostingJoomlaVerdienenWebsites maken

Gratis Joomla 3 web host? Deel 2.

Gisteren (20 minuten geleden, het is nu 00.15 uur) schreef ik over de (on)mogelijkheden van website hosting die gratis is voor het hosten van een Joomla 3 website. php5.3 moet aanwezig zijn (liefst php5.4) en een mogelijkheid om grotere zipbestanden (100MB) te kunnen uploaden en uitpakken. Die mogelijkheden had ik nog niet gevonden. Ook nu nog niet maar toch wel een paar andere opties:

samuelservices.bythost24.com en de mogelijkheid om zip bestanden te verkleinen

Dat is een gratis website hoster. Zeker weten. En het blijkt een Joomla 3 website te zijn! Kortom, het was me al veel eerder gelukt. Maar hoe dan? Heb ik toen ook alle bestanden apart geupload (tot wel 10.000 of meer)? Mogelijk wel. Maar ondertussen dacht ik ook aan een andere optie. In mijn vorige artikel heb ik al mijn wens uitgesproken om een groot zip bestand verder te kunnen verkleinen. Mogelijk bestaat zo’n optie. Maar waarom zou ik een groot zip bestand niet opdelen in een paar kleinere zip bestanden? Even testen.

Verkleinen van groot ZIP bestand door opsplitsen

Dat is een makkelijke procedure. Ik besluit eerst het hele quickstart pakket uit te pakken op de computer. Vervolgens selecteer ik alle bestanden (10.500 files- CtrlA), rechtermuis knop, add to archive, opties, opsplitsen in ZIP pakketten van 5MB en dat is zo snel voor elkaar. Nu nog uploaden. Zo heb ik in plaats van 10.500 bestanden 18 bestanden van 5 MB. Uploaden is zo gebeurd. Nu nog uitpakkken. Dat lijkt opnieuw onmogelijk op een shared server. De bestandsextensie .z01 en .z02 en .z03 etc wordt niet herkent.

Test met enkel kleiner ZIP bestand

Nu ga ik twijfelen aan de algehele mogelijkheid dat op een gratis shared host een “uitpakker” werkt en ik test dit door een kleiner quickstart pakket (Motif – van Joomlaxtc.com) te uploaden. 21 MB is het ZIP bestand. Mocht dit lukken dan biedt dit mogelijkheden. Ik kan dan in ieder geval de kleinere websites uploaden als ZIP bestand (zodat ik niet de hele dag hoef te wachten) of ik ga splits een lijst met 10.000 files handmatig op in verschillende ZIP bestanden. Uploaden naar de byethost6 server gaat met 80Kb per seconde en voor uploaden heb ik minder dan 10 minuten nodig. Nu nog uitpakken…..; nee nog steeds geen geluk. Het hele bestand is gewist. Toch te groot voor upload. Nieuwe test. Ik pak eerst de wat grotere folder in. De folder /administrator wordt administrator.zip en heeft uiteindelijk 3,5MB. Uploaden per file kost een uur, uploaden van dit ZIP bestand nog geen minuut. Nu nog uitpakken. Dat lijkt heel erg goed te gaan totdat ik naar beneden scroll en daar de volgende mededeling zie:

Your task was stopped
The task you wanted to perform with net2ftp took more time than the allowed 30 seconds, and therefor that task was stopped.
This time limit guarantees the fair use of the web server for everyone.
Try to split your task in smaller tasks: restrict your selection of files, and omit the biggest files.

Tja, wat nu? Eerst maar eens gaan slapen. Er is meer dan 4 MB aan files uitgepakt, ZIP bestanden moeten niet groter zijn dan 2MB is mijn inschatting en ondertussen zijn mijn 10.500 files toch goed geupload naar cheap-web.eu5.org en ga ik die morgen proberen te installeren als een nieuwe Joomla 3 website op een gratis shared host.

Wordt vervolgd.