CSSMobiele websitesWordpressWordpress designWordpress themes

WordPress theme ombouwen naar mobiele – responsive versie

Bootstrap twitter css Google heeft ons weer een bang gemaakt met de melding dat websites die vanaf 21 april niet toegankelijk zijn gemaakt voor mobiele apparaten (smartphones, tablets), zullen zakken in de zoekresultaten. Nu heb ik een aantal klanten die heel verstandig hebben geinvesteerd in de vindbaarheid van hun website en veel aandacht hebben gegeven aan zoekwoorden optimalisatie en het zou natuurlijk jammer zijn als die investering voor niets zou zijn geweest. Nu denk ik dat het mogelijk meevalt omdat een positie altijd bepaald wordt door wat de concurrent doet. Dus mijn klant uit Ede (autotransmission) die zijn website optimaliseert voor “revisie versnellingsbak” gaat natuurlijk alleen dalen als de concurrenten ook meegaan in de trend en hun site mobiel toegankelijk of responsive hebben gemaakt.

Maar natuurlijk gaat dewebmeester de uitdaging aan om eventueel alle websites van alle klanten om te bouwen naar een responsive versie. Hier aandacht voor het ombouwen van een WordPress theme. Een checklist:

 • Downloaden Bootstrap
 • Kopieren theme naar nieuwe folder
 • Uploaden Bootstrap files
 • Plaatsen vermeldingen naar deze files
 • Installeren plugin om dit nieuwe theme als administrator te kunnen testen (terwijl oude theme actief blijft)
 • Binnen header.php, footer.php en index.php de div class row definieren
 • Binnen de pagina php templates de colommen definieren via class col-md-12 en col-xs-12 (of anders)
 • Slider vervangen
 • Menu ombouwen
 • Afbeeldingen schalen
 • Eventueel andere widgets ombouwen.

Deze lijst zal ik verder uitwerken. Mijn tarief voor het ombouwen van een WordPress theme naar een responsive theme is 4 uur. Dat betekent voor klanten van dewebmeester.nl 4 x 30 euro (tarief 2015). Neem contact op indien u interesse heeft.

Groeten , Meindert